Helle Dalsgaard, dyrlæge og praksisejer:

Helle er uddannet i 1992 og startede sin praksiskarriere i blandet landpraksis i Ullits. I 2003 blev hun medejer af Ullits Dyrlæger og i 2006 fusionerede de sammen med 8 andre praksis til Dyrlægerne Himmerland, hvor Helle var gruppeleder for sektionen for heste. I 2009 fissionerede sammenslutningen og Hestehospitalet Himmerland blev en realitet, hvor Helle sad som direktør og bestyrelsesformand indtil lukningen i 2016. Herefter startede Helle selvstændig Hestepraksis op fra bopælen nemlig det nuværende Hestepraksis Himmerland.

Helle er født og opvokset på landet, har altid haft stor passion for heste både i sin fritid og som dyrlæge.
Hun er gift med Christen og sammen har de 3 drenge, Emil født i 1995, Jacob i 1997 og Frederik i 2000. Sammen driver de et stutteri med jydske heste, som tog sin begyndelse, da Helle købte sin først jyde i 1988 og hele avlsmaterialet kan føres tilbage dertil.
Hun har været aktiv i diverse bestyrelser og har været formand for Avlsforeningen Den Jydske Hest siden 2012, medlem af Landsudvalget og forretningsudvalget under SEGES hest.

Med 29 års erfaring har Helle et bredt kendskab til stort set alle sider af de arbejdsopgaver, der er i Hestepraksis, men den store lidenskab ligger i reproduktionen samt tænder og almen udkørende Hestepraksis.

Nanna Lysemose Frederiksen, dyrlæge:

nanna

Nanna er inden dyrlægestudiet uddannet Jordbrugsteknolog med speciale i heste. Hendes speciale omhandlede fodring og dets betydning for udvikling af OCD hos heste. Har du derfor brug for rådgivning omkring fodring er du altid velkommen til at kontakte Nanna.

Nanna er herefter uddannet dyrlæge fra Københavns Universitet med differentiering inden for Heste. Hun har under studiet bl.a. arbejdet for Hillerød Hestedyrlæger.  
Hendes speciale omhandler MRI, haltheder og slidgigt hos heste, hvilket førte til en publicering i samarbejde med Københavns Universitet. Hendes store interesse ligger derfor også inden for haltheder og billeddiagnostik - Link til artiklen.

Nanna er født og opvokset her på egnen og bor nu sammen med sin kæreste i den lille by Sundstrup. Nanna har hele sit liv haft med heste at gøre og har brugt en del tid inden for bl.a. køresporten. Lige pt har hun en Dansk Varmblod som bliver luftet på dressurbanen når tid er.

Nanna kan kontaktes på mail: nanna@hesthim.dk

Rikke Stautz, veterinærsygeplejerske:

rikke

Rikke har vært ansat som aut. veterinærsygeplejerske i Hestepraksis Himmerland siden januar 2017. Hun har arbejdet med heste og reproduktion siden sine første teenageår startende på Festigård, senere på De Watermolen i Holland samt flere andre steder herhjemme i Danmark.

Hun er uddannet vet. sygeplejerske på Herning Dyrehospital hvor hun sideløbende tog sin eksamen som  hesteinseminør.

Hun er normalt at finde på klinikken mellem 9-12 mandag til torsdag, hvor hun jonglerer med røntgenbilleder, blodprøver, ormeprøver samt differentiering af æg, varebestilling og alt det praktiske, der følger med.

Privat brænder hendes hjerte for knabstrupper ponyer og bevaringsavl af disse på sit lille hobbystutteri. Hun har 2 børn og bor i Roum ved Møldrup.

Åse Bach, Freelance bogholder:

Åse bor i Ikast sammen med Niels og har et godt kendskab til dyrlægebranchen. Hun startede i 2005 hos Ullits Dyrlæge senere Dyrlægerne Himmerland og Hestehospitalet Himmerland. Hun er ikke at træffe på klinikken i dagligdagen, men kan kontaktes pr mail info@dinboghold.dk

Pernille Harboe, dyrlæge:

pernille

Vi byder hjertelig velkommen til vores nye dyrlæge Pernille Harboe, som havde første arbejdsdag d. 13. Februar 2023

Pernille er uddannet dyrlæge i sommeren 2021 med differentiering i heste. Hun forlod København i foråret 2021 for at skrive sit speciale i adfærd og reproduktion på Højgård Hestehospital Odense omkring embryotransfer. Hun har derfor allerede haft meget reproduktion mellem hænderne inden endt uddannelse.

I juli 2021 flyttede Pernille fra Fyn til Mors, hvor hun har arbejdet i 1,5 år i ren hestepraksis inden hun nu er blevet en del af Hestepraksis Himmerland. I løbet af sin praksistid har hun beskæftiget sig med et bredt udvalg af cases indenfor både orthopædi, intern medicin og reproduktion. Hendes store interesse ligger dog indenfor haltheder, mavesår og utrivelighed hos heste.

Pernille er oprindeligt fra Horsens, men bor nu på Salling lidt udenfor Breum med sin kæreste, hund og fire amerikanske miniatureheste. Hun har haft og arbejdet med racen siden hun var helt lille, og de trænes og udstilles også landet over, når tiden er til det. Hun sidder desuden i bestyrelsen for avlsforeningen af Miniaturehesten i Danmark.

Når det ikke drejer sig om heste, så bruger Pernille også en del tid i udstillingsringen med sin unghund, Koda.

Vi ser frem til et godt samarbejde med Pernille, hvor vi kan trække på lidt af hendes erfaring, og håber I alle vil tage godt imod hende.