Vaccination er et krav, hvis man skal starte til stævner under Dansk Rideforbund. Flere avlsforeninger kræver ligeledes regelret vaccination ved afholdelse af stævner og championater.

Influenza og stivkrampe

Vi anbefaler at vaccinere mod influenza og stivkrampe. Derved undgår man de epidemier af influenza, der med mellemrum huserer rundt om i verden som følge af, at immunstatus i hestepopulationen bliver for lav. Ydermere er stivkrampen en alvorlig sygdom, som ofte har en dødelig udgang.

Vaccinationsregler:
Basisvaccination: 2 vaccinationer med 21-90 dages mellemrum, 3. vaccination inden 7 mdr. efter 2. vaccination. Herefter årlig revaccination.
Ved stævner i FEI-regi skal der foretages halvårlig revaccination.
Vær opmærksom på, at nogle forbund kan have andre regler, eks. i væddeløbssporten.

Herpesinfektion/virusabort

Gennem de senere par år har der været en øget forekomst af infektioner med herpesvirus. Den ses som en ren luftvejsinfektion hos unghestene, som smitsom abort samt den alvorlige lammelse, som kan opstå som en senfølge til den akutte infektion. Man har i Danmark ikke krav om vaccination mod Herpes, men overvejelserne, hvorvidt man skal vaccinere eller ej, bliver mere og mere aktuel. Vi vil klart anbefale, at hvis man rejser meget rundt i Danmark og resten af verden til stævner, bør man lade sine heste vaccinere. Har man avlshopper i samme bygning som stævnehestene, anbefaler vi vaccination af alle hestene.

Vaccinationsregler:
Basisvaccination: 2 vaccinationer med 21-90 dages mellemrum herefter halvårlig revaccination
Drægtige hopper: vaccination i 5. og 7. og 9. drægtighedsmåned